Tafeltennis- & Showdownvereniging ZTTV

Gunninglaan 1, 3706 TA Zeist

Verslag Open Zeister Kampioenschappen 2024

Prijswinnaars OZK 2024

Op zondag 24 maart 2024 vonden de jaarlijkse Open Zeister Kampioenschappen plaats in de sporthal Vollenhove. 73 deelnemers van 26 verenigingen waren onderverdeeld in drie poules. Een poule met 4e, 5e en 6e klassers. Een poule met 2e en 3e klassers en een poule met 1e klassers en hoger. Door middel van het Zwitsers Systeem werden alle deelnemers gedurende de dag aan spelers van een vergelijkbaar resultaat gekoppeld. Uiteindelijk speel je daardoor dus de hele dag op je eigen niveau. Na zes wedstrijden waren de poules ten einde en mochten van elke klasse de beste vier spelers naar de halve finale:


6e klasse:
Eva Lamers (DTS Enschede), zij werd als 6e klasser knap 13e in de poule met 4e, 5e en 6e klassers, won in de halve finale van Amrish Sitaram (ZTTV).
De andere halve finale werd gewonnen door Romina Huckriede (DTS Enschede), zij won van Ferdinand van Leersum (Hoogland).
De finale tussen de twee clubgenoten werd gewonnen door Eva Lamers (DTS Enschede)

5e klasse:
In de 5e klasse won de underdogs in de halve finale. Rien de Heer (TTVA, 11e in de poule) won van John van de Burg (Rega, 5e in de poule).
Arie Sloof (TTVA, 9e in de poule) wist van Maarten Santema (ZTTV, 7e in de poule) te winnen.
Ook deze finale ging dus tussen twee clubgenoten (van TTVA), Arie Sloof wist deze uiteindelijk te winnen.

4e klasse:
Eddie de Goede (ZTTV) wist zijn ongeslagen status in de poule vast te houden en won van onze recorddeelnemer (20e deelname!), Paul Anceaux (Leerdam).
Layla Karthaus (Hoogland) maakte ook haar favorieterol waar en wist te winnen van Henk Wongsodikromo (HTTC).
De finale werd gewonnen door Eddie de Goede (ZTTV), waardoor hij de hele dag ongeslagen is gebleven!

3e klasse:
Sven Huiting (HTTC) wist knap 5e te worden in de poule met 33 deelnemers uit de 2e en 3e klasse. In de halve finale was hij echter niet opgewassen tegen Dave Haagen (ZTTV).
Erik Leenders (ZTTV), die zijn toernooi begon met twee verliespartijen en zich daarna knap herstelde met vier winstpartijen, verloor in de halve finale van Olaf Kooijman (Hoogland).
De finale tussen Dave en Olaf werd gewonnen door Olaf Kooijman (Hoogland).   

2e klasse:
Sven Bakker (Hoogland), ongeslagen in de poulefase, verloor in de eerste halve finale verrassend van Benjamin Latona (Delta Impuls).
De andere halve finale werd gewonnen door Gerben de Radder (Overhees Soest), hij wist te winnen van Theo Scholten (Leerdam).
De finale werd gewonnen door Gerben de Radder (Overhees Soest).

1e klasse:
Falco van Os (HTV) verloor in de poulefase nog van Mark Broers (UTTC), maar in de halve finale was Falco de winnaar.
In de andere halve finale ging het tussen Frederik Nijland (UTTC) en Martin Houthuizen (VTV), Martin wist deze uiteindelijk te winnen.
De finale werd pas in de 5e games beslist. Martin Houthuizen (VTV) trok uiteindelijk aan het langste eind.

Algemeen:
Bart van de Kallen (ATC Almere), gedeeld 1e in de hoogste poule, wist in de halve finale niet te winnen van Kasper Marinus (ZTTV). Kasper had zich gedurende de dag, na te zijn begonnen met twee verliespartijen, knap hersteld.
De andere halve finale ging tussen Jorrit van der Kooi (VTV) en Rens Boer (ZTTV). Net als in de poule lukte het Rens om te winnen.
De finale algemeen ging dus tussen twee spelers van ZTTV, iets wat in ieder geval de afgelopen 20 jaar niet was voorgekomen. De laatste winnaar van ZTTV (Felix Warners) was zelfs alweer 9 jaar geleden.
De finale werd traditiegetrouw als best of seven gespeeld, Rens Boer (ZTTV) wist deze met 4-1 te winnen.

De club met de meeste overwinning per deelnemers was dit jaar ook ZTTV. Met 3,89 punt per deelnemer hielden de 9 deelnemers van ZTTV nipt Hoogland (3,44) en Delta Impuls (3,0) voor zich.

Afsluitend was er nog een groot applaus voor Nicky, Robert en Kuro die bijna 12 uur lang de bar hebben gedaan. En natuurlijk voor Martijn Grimme voor de toernooileiding!

De volledige uitslagen en standen (ook van vorige edities) zijn te vinden op http://www.openzeister.nl/