Tafeltennis- & Showdownvereniging ZTTV

Gunninglaan 1, 3706 TA Zeist

Ons 50-jarig jubileum

Spelers tijdens de clinic van Bettine Vriesekoop

Zaterdag 25 november heeft ZTTV haar 50-jarig jubileum gevierd. Dit hebben we natuurlijk op een feestelijke manier gedaan. De dag begon om 13:00 uur met een mooi versierde taart.

Vanaf 14:00 uur vonden er diverse clinics plaats. Zo gaf Bettine Vriesekoop, voormalig Europees kampioen tafeltennis, een aantal clinics, waaraan dertig leden hebben meegedaan. Bettine heeft ervaringen gedeeld en een spoedcursus gegeven hoe zij tafeltennis ziet.
Verder zijn vijftien spelers de uitdaging aangegaan om blindenvoetbal te spelen. Deze clinic werd verzorgd door de KNVB, die op diverse plekken in het land blindenvoetbaltrainingen geeft. Het spel wordt gespeeld met een bal met geluid. De spelers dragen een masker, waardoor zij niets kunnen zien.

Na afloop hield voorzitter Rens Boer een speech, waarin hij het 50-jarig bestaan van ZTTV ‘een mooie mijlpaal noemde’. Dat de club nog altijd gebruik maakt van de sporthal aan in Gunninglaan in de wijk Vollenhove vindt hij ook wel speciaal. ,,Al vijftig jaar op die plek sinds de oprichting in 1973. We weten dat de gemeente bezig is met de sporthallen in Zeist, maar voor zover ik weet, zitten we hier de komende vijf jaar nog wel.”
ZTTV heeft momenteel tachtig leden, die zijn ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Zo is er een groep van zo’n twintig gepensioneerden die graag een balletje slaat. De club heeft jeugd- en competitiespelers, maar ook vijftien blinden en slechtzienden die op een aangepaste manier tafeltennissen. Tijdens het zogenoemde showdown wordt er gespeeld met een blinddoek om en een balletje dat geluid maakt. ,,Ze spelen eigenlijk in een soort sjoelbak met een grote houten tafel.”
Wij zijn trots op iedereen die dit mooie jubileum mogelijk heeft gemaakt.