Tafeltennis- & Showdownvereniging ZTTV

Gunninglaan 1, 3706 TA Zeist

Clubkampioenschappen 2023


Op zondag 22 januari 2023 vonden de clubkampioenschappen van 2023 plaats voor zowel de Showdown- als tafeltennisleden van ZTTV. Met 23 deelnemers en een groot aantal supporters een gezellige en geslaagde dag. Hierbij een kort verslag:

De tafeltennisleden speelden in één grote poule volgens het Zwitserssysteem. De computer berekende dus elke ronde wie er tegen elkaar zou gaan spelen. Ook het dubbelspel werd met dit systeem gespeeld. Na 9 enkelrondes en 3 dubbelrondes zag de knock-outwedstrijden er als volgt uit:

In groep 4 wist Maarten Santema van Ronald Muskiet te winnen.
De winst in groep 3 ging naar Robert Wesdijk na een overwinning op Peter Hendriksen.
De finale in groep 2 werd gewonnen door Erik Leenders nadat Dave Haagen helaas moest opgeven door een kapot batje (per ongeluk).
De dubbelfinale ging tussen Kasper Marinus & Maarten Santema en Jasper Vilé & Rens Boer. Deze werd in tegenstelling tot de onderlinge ontmoeting in de poulefase gewonnen door Jasper Vilé & Rens Boer.
Voor het algemene toernooi wisten Kasper Marinus (na winst op Erik Leenders) en Rens Boer (na winst door opgave van Dave Haagen) de finale te halen. Rens won deze finale te winnen en werd daarmee clubkampioen van ZTTV!

Showdown begon met twee poules van 5 spelers. Na 4 wedstrijden wisten de sterkste 5 spelers zich te plaatsen voor de A poule en de overige 5 spelers gingen naar de B poule.

In de B poule werd Anne Keizer uiteindelijk 2e, Eva van den Berg wist deze poule te winnen.
In de A poule werd Marko Molenaar 2e. Stefan wist al zijn partijen te winnen en werd daarmee winnaar van poule A en clubkampioen van ZTTV!

Afsluitend willen we alle vrijwilligers nog enorm bedanken. Allereerst de scheidsrechters bij Showdown (Michel Beerendonk, Gideon Engberts, Henk Corstanje en Madelinde van der Giessen), zonder hun namelijk geen toernooi voor Showdown. Daarnaast ook Susanne Hendriksen die weer een heerlijke soep had gemaakt voor alle deelnemers en Nicky Corstanje die de hele dag de kantine heeft verzorgd.