Tafeltennis- & Showdownvereniging ZTTV

Gunninglaan 1, 3706 TA Zeist

Tafeltennis

Tafeltennis is een sport voor jong en oud. Het jongste lid van ZTTV is 10 jaar en het oudste is 86 (!) jaar. Het voordeel is dat je niet op een bepaalde leeftijd hoeft te stoppen, omdat het allemaal niet meer bij te houden is. Daarnaast ontmoet je niet alleen mensen van je eigen leeftijd, maar ook jongeren en ouderen. Je kan dus voortdurend van anderen leren en ook aan anderen iets leren.

Met tafeltennis kun je op elke leeftijd beginnen. Het zijn relatief eenvoudige technieken, die door iedereen en op iedere leeftijd te leren zijn. U bepaalt zelf uw spelniveau door te bepalen hoeveel technieken u wilt leren en in welke mate van perfectie.

Tafeltennis lijkt heel flitsend te gaan (en dat gaat het ook), maar toch is het basisspel verrassend simpel te leren. Al na enkele lessen bent u in staat redelijk te spelen. Daarna zijn er zeer veel mogelijkheden om uw spel te verbeteren. Dit maakt tafeltennis ook een zeer boeiende sport. Sommige spelers beheersen bepaalde technieken tot in de puntjes en zijn op andere plekken zwak. Zolang de tegenstander de zwakke plekken niet weet uit te buiten zit je goed, ondanks dat je nog niet alles beheerst.

Tafeltennis is een fysiek intensieve sport. Alle spieren worden gebruikt. Lopen en voetenwerk is belangrijk voor het innemen van de juiste positie. Armen, polsen en handen zijn uiteraard belangrijk voor het maken van de slag. Maar ook de spieren in de romp (borst, rug, e.d.) doen mee om de juiste houding te bepalen en het maken van de slagbeweging. Gelukkig duurt een partij gemiddeld slechts 20 minuten, zodat u van de fysieke explosie even bij kunt komen.

Tafeltennis is echter niet alleen een fysieke sport, er moet ook bij nagedacht worden. Voortdurend moet opgelet worden wat de zwakke punten van de tegenstander zijn en hoe daar het beste op gereageerd kan worden. Omgekeerd moet u proberen juist uw eigen zwakke punten te maskeren. Dit maakt tafeltennis tot een tactisch intensief en daardoor interessant spel.