Je bent niet ingelogd.

Agenda

Wijs op een item voor meer info.
Klik erop voor de volledige itemweergave.
Dinsdag 07 januari
Nieuwjaarsborrel ZTTV
Zaterdag 11 januari
Tafeltennistoernooi basisscholen Zeist
Zondag 26 januari
ZTTV Clubkampioenschappen

Competitieverslagen

 

Sommige nieuwsberichten zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd als lid van ZTTV.

Door: Rens Boer
Ma 02 sep om 11:33 uur
Daphne Tollenaar pakt de titel bij de Nederlandse Kampioenschappen D/E 2019!

Klik op de foto voor de originele grootte
Zondag 1 september stond het NK voor de categorie├źn B, C, D en E op het programma. Namens ZTTV deden Ellin Nootebos en Daphne Tollenaar mee in het enkelspel en ook speelden zij samen de dubbel. Hierbij een verslag van Paul de Jongh:

Het dubbel:
Ellin en Daphne speelden sterk in het dubbel maar helaas werden de eerste twee wedstrijden onfortuinlijk in vijven verloren, waarna in de laatste partij in het dubbel iets meer vrijuit werd gespeeld tegen twee dames die al twee wedstrijden hadden gewonnen. Deze wedstrijd werd ook verloren en daarmee was het dubbeltoernooi voor Ellin en Daphne al voorbij.

Ellin:
Omdat Ellin vorig jaar in de D-categorie kampioen was geworden, mocht zij een poging wagen om hetzelfde resultaat een klasse hoger te bereiken. Ellin speelde mee in de C-categorie en werd hierin overtuigend poulewinnaar. Helaas moest Ellin in een spannende kwartfinale nipt het onderspit delven tegen Wianka van Taverzo. Een pittige tegenstander die al een tijd in de eerste divisie landelijk speelt.

Daphne:
Daphne deed mee in de D-categorie en startte om tien uur in haar poule tegen Iris Brouwers. Iris werd met 11-4, 11-7 en 11-6 relatief makkelijk aan de kant gezet.

Daarna was de tweede wedstrijd tegen Iris Mulderij. Iris Mulderij nam met 8-11 en 4-11 een 0-2 voorsprong, waarna Daphne de derde game met 11-5 wist te pakken. In de vierde game kreeg Iris twee matchpoints, maar Daphne wist de game alsnog met 16-14 naar haar toe te trekken, waarna ze de wedstrijd in de vijfde met 11-8 naar zich toe wist te trekken.

De derde wedstrijd was tegen een oude bekende. Rosanne Brouwer is in meerdere NSM rondes een tegenstander geweest en is een tegenstander waarvan het spel ook goed ligt bij Daphne. Na een 5-11 verlies in de eerste game schakelde Daphne bij en wist met 11-5, 11-3 en 11-6 deze wedstrijd naar zich toe te trekken.

Tot zover alles volgens schema met drie winstpartijen. Omdat de eerste drie in de poule door zouden gaan was plaatsing voor de volgende ronde eigenlijk al een feit.

De vierde wedstrijd was tegen Esther van de Haak. Esther had de eerste drie wedstrijden ook gewonnen en was heel vast in haar eigen spel en Daphne moest dan ook 4-11, 7-11 en 11-13 haar meerdere erkennen in Esther.
De vijfde en laatste poulewedstrijd was tegen Sharon van Zelderen. Ook een tegenstander die Daphne nog wel kent en waar ze het altijd lastig tegen heeft. De eerste game wist Daphne nog te winnen, maar daarna ging het de andere kant op. 11-7, 8-11, 8-11 en 7-11.

Daphne ging als tweede door naar de volgende ronde en mocht in de kwartfinale uitkomen tegen wederom een oude bekende: Tessa Mennen. Daphne en Tessa hebben in de competitie al een keer de degens gekruist, met winst voor Tessa destijds. Nu was het echter anders. In een pittige wedstrijd waarin het heen en weer ging kwam Daphne 1-2 achter in games. Ze wist deze achterstand toch nog om te draaien naar winst. Mentaal sterk en geconcentreerd pakte Daphne de wedstrijd met 9-11, 11-7, 8-11, 11-6 en 11-5.

De halve finale werd een wedstrijd tegen Myrna van Haastrecht die haar poule als winnaar was doorgekomen en zodoende de kwartfinale mocht overslaan en direct in de halve finale stond. Ook dit werd een pittige wedstrijd die ook weer na een 1-2 achterstand vakkundig over de streep werd getrokken. 5-11, 11-4, 6-11, 11-9 en 11-7.

In de finale moest Daphne wederom aantreden tegen Esther van de Haak die de hele dag nog geen nederlaag had hoeven slikken en in de poule al met 3-0 van haar had gewonnen. Daphne ging echter getergd en met overtuiging achter de tafel staan en pakte vanaf de eerste bal het heft in handen en liet niet meer los. Na een nagenoeg foutloze finale mocht Daphne zich met een 11-7, 11-5 en 11-8 overwinning Nederlands Kampioen Dames-D noemen. Door het bereiken van de finale had Daphne ook al de C-licentie gepakt.

Een lange dag leverde dus voor ZTTV een kwartfinale op in de C-categorie en een Nederlands Kampioen in de D-categorie. Twee prima prestaties als je nagaat dat er maar twee spelers namens ZTTV meededen.

Door: Erik Leenders
Di 14 mei om 13:11 uur
Duotoernooi 2019

Klik op de foto voor de originele grootte
Zaterdag 11 mei is voor de 2e maal het duotoernooi gehouden.
Ditmaal zelfs met twee ZTTV-teams: Daphne + Paul en Bart + Erik.

Er wordt gespeeld in teams van 2 personen, 2 games tot de 11, geen twee punten verschil en het aantal punten telt.
Dit zorgt ervoor, dat je veel verschillende tegenstanders treft.

Maar het feit dat het aantal punten telt, maakt alles ook weer net een beetje anders. Als je in een competitiewedstrijd in de 5e game met 12-10 verliest is het toch wat frustrerend, want het volle punt gaat naar de winnaar en de verliezer heeft niets.
Met het tellen van punten wordt wel rekening gehouden met hoe groot (of klein) het verlies was.

Dit leidde tot een toernooi, dat tot de laatste ronde spannend was.
Winnaars met 603 punten zijn Anton Klaassen en Geert van Oss.
Tweede met 601 punten zijn geworden Theo Scholtens en Wilco Roes.