Je bent niet ingelogd.

Agenda

Wijs op een item voor meer info.
Klik erop voor de volledige itemweergave.

Nieuws

 

Sommige nieuwsberichten zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd als lid van ZTTV.

Door: Erik Leenders
Zo 15 apr om 18:08 uur
Domstadtoernooi

Klik op de foto voor de originele grootte
Vandaag weer het Domstadtoernooi gespeeld.
Gezellig toernooi met ruim 60 deelnemers en veel bekenden.
Door: Erik Leenders
Ma 09 apr om 15:00 uur
TOP 30 2018 Gispen

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen zaterdag was er weer de TOP 30 bij Gispen.
Gezellig toernooi, 11 wedstrijden gespeeld.
Zie ook de foto's.
Door: Rens Boer
Do 05 apr om 12:19 uur
Floris haalt individueel zilver op internationaal toernooi in Linz!

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen weekend deed Floris voor het Nederlandse team mee aan de 18e editie van het Linz-Austria Raiffeisen Youth Championships. Een internationaal jeugdtoernooi waar Floris (14 jaar) meedeed in de leeftijdscategorie Kadetten (tot 15 jaar).

Het individuele toernooi begon voor Floris met een poule van 4. Zijn eerste wedstrijd wist hij met 3-1 te winnen van een speler uit Oostenrijk. Ook zijn tweede wedstrijd en derde wedstrijd werden met 3-1 gewonnen waardoor hij door was naar de laatste 32.
Deze knock-outwedstrijd wist hij met 15-13, 11-9 en 12-10 te winnen. Daarna moest hij tegen een speler uit Zwitserland (nr 472 van de wereld op de kadettenranglijst) deze wedstrijd won Floris makkelijk (zelf is hij de nr393 van de wereld). In de kwartfinale moest hij tegen een Italiaan waar alleen de 2e game met 18-16 verloren ging. In de halve finale wist Floris zich knap terug te knokken van een 1-2 achterstand en met 11-6 en 11-4 werd de finale veiliggesteld. In de finale trof hij een teamgenoot van zijn tegenstander uit de halve finale, met 3x het minimale verschil (11-13, 9-11, 10-12) verloor Floris deze wedstrijd.

Een enorm knappe prestatie van Floris op dit goed bezette toernooi (met een aantal spelers rond de 100e plek op de kadetten-wereldranglijst = top 50 van Europa)!

Door: Rens Boer
Ma 26 mrt om 16:56 uur
Floris haalt zijn B-licentie bij de Senioren!

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen zondag heeft Floris Zur Muhlen de C-meerkampen gewonnen!

Hierdoor is hij nu (op 14 jarige leeftijd!!) in het bezit van een B-licentie bij de senioren (+/- nr 25 tot 125 van Nederland)
Door: Jasper Vilé
Zo 18 mrt om 13:41 uur
Open Zeister Kampioenschappen 2018

Klik op de foto voor de originele grootte
Het Open Zeister Kampioenschap 2018 was in nog geen 24 uur 'uitverkocht'. Zondag 11 maart streden 69 tafeltennissers uit 26 verschillende verenigingen om het Open Zeister Kampioenschap 2018. Wie won en hoe deden onze leden het?

Zondag 11 maart hebben we de traditionele Open Zeister Kampioenschappen tafeltennis weer georganiseerd. Vorig jaar was dit evenement binnen 3 dagen al 'vol', ongekend. Maar dit jaar was de deelnemerslijst al binnen 24 uur compleet.

Zondag meldden 69 deelnemers zich aan om volgens het Zwitsers systeem te strijden voor de titel. De dag verliep gesmeerd en het was gezellig druk. Dit jaar konden we weer meer ‘topspelers’ op ons toernooi verwelkomen. Desondanks konden zij niet voorkomen, dat de finale weer werd gespeeld door Rogier Kessel en Quinten van Dissel. Na twee verloren finales in 2016 en 2017, was het ‘drie maal is scheepsrecht’ voor Quinten. Na een boeiende finale mocht hij uiteindelijk de felbegeerde wisselbeker omhoog houden.

Hoe verging het onze ZTTV-leden? Floris Zur Muhlen wist weer knap de halve finale te bereiken van het algemeen klassement. Helaas moest hij hierin buigen voor Rogier Kessel. Thijs van Berkel won de vierde klasse en Machiel van Hooren, Rick Jochems en Erik Leenders wisten in respectievelijk de zesde, vijfde en tweede klasse beslag te leggen op de tweede plaats. Vermeldenswaard is de halve finale in de vijfde klasse van Silvan Dittmar.

Naast de algemene klasse, de klasse met de waarschijnlijke winnaar van de titel, waren in nog 8 andere klassen prijzen te verdienen. Floris Zur Muhlen, met zijn 14 jaar de enige deelnemende jeugdspeler, was met zijn derde plek de beste ZTTV-er.

Hierbij een overzicht van alle (halve) finalisten (voor uitgebreide informatie ga naar www.openzeister.nl):

6e klasse:
1e: Ingrid Gertz (Megacles)
2e: Machiel van Hooren (ZTTV)
3e: Paul de Jong (ZTTV) & Maarten Santema (ZTTV)

5e klasse:
1e: John van de Brug (Rega)
2e: Rick Jochems (ZTTV)
3e: Jurgen de Boer (SHOT) & Silvan Dittmar (ZTTV)

4e klasse:
1e: Thijs van Berkel (ZTTV)
2e: Pieter Hagebout (Woerden)
3e: Remco Ruiter (Hilversum) & Arnold de Groot (SVE)

3e klasse:
1e: Folkert Schuurman (SVE)
2e: Marijn Docter (Vived)
3e: Eddy de Goede (Hilversum) & Henk Wongsodikromo (HTTC)

2e klasse:
1e: Martin Houthuizen (UTTC)
2e: Erik Leenders (ZTTV)
3e: Andre Snoek (Bit.nl) & Pim Leenders (HTTC)

1e klasse:
1e: Nico Blok (Otio)
2e: Mark Broers (UTTC)
3e: Pieter Haakma (Woerden) & Dijon Groenleer (Woerden)

Hoofdklasse:
1e: Sander Derkx (DI Heerenveen)
2e: Laurens van der Brink (Otio)
3e: Lucien Halsema (HTTC) & Bart van der Kallen (ATC Almere)

3e divisie:
1e: Marco Langerak (VTV)
2e: Marcel Hofman (Hilversum)

Algemeen:
1e: Quinten van Dissel (SVE)
2e: Rogier Kessel (SVE)
3e: Marco Langerak (VTV) & Floris Zur Muhlen (ZTTV)

Door: Erik Leenders
Ma 26 feb om 15:46 uur
OTC Toernooi ttv The Victory

Klik op de foto voor de originele grootte
Zondag 25 februari weer een toernooi bij ttv The Victory in Weesp.

Gezellige groep. Met zes 7-kampen was het toernooi volgeboekt.
Ondanks de concentratie en de spannende games, toch slechts 1 wedstrijd gewonnen. Maar goed, ik was dan ook 7e geplaatst in de hoogste poule.
Foto's

Door: Erik Leenders
Di 20 feb om 13:34 uur
OTC Toernooi Repelaer

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen zondag OTC-toernooi bij ttv De Repelaer in Spijkenisse.

Ruim een uur rijden, maar lekker gespeeld in een 8-kamp.
Ontvangst met koffie en koek en 's middags erwtensoep.
Bovendien kreeg iedereen een herinnering aan het toernooi.
Het werd wel wat laat, want het toernooi was pas ruim na zeven uur afgelopen.

Verslag

Door: Erik Leenders
Zo 11 feb om 17:46 uur
TOP24 toernooi 2018

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen zaterdag weer de TOP24 gespeeld.
Een marathontoernooi van zoveel mogelijk wedstrijden.

Voor de 38e keer werd dit toernooi alweer gehouden, oorspronkelijk in de opzet bedacht door Piet Verwoert van SER80. Voor de 2e keer werd gespeeld in de zaal van Rhenus.
De bedoeling is om de hele dag zoveel mogelijk te spelen tegen zoveel mogelijk tegenstanders.
Er zijn uiteindelijk 18 ronden (!) Zwitsers gespeeld.

Mijn derde plaats leverde een enorme en mooie beker op.

Door: Jasper Vilé
Ma 05 feb om 21:14 uur
Van de voorzitter: 'de 2de helft', wat ligt er voor ons?
We zijn alweer ruim een maand in het nieuwe jaar en gestart met de tweede (competitie)helft. Waar kijken we met genoegen op terug en wat ligt er voor ons?

Zoals ik op de nieuwjaarsreceptie al zei, kunnen we zo halverwege het seizoen terugkijken op een goede start van ons sportjaar. We hebben een 55+ groep, die nog steeds met plezier speelt. Mede gezien hun foto, die inmiddels aan de wand in onze kantine prijkt. We hebben een substantiële groep nieuwe leden, die weer voor meer dynamiek zorgt binnen onze club. De barcommissie is qua aantal uitgebreid, wat voor de barcie een welkome aanvulling is. We zijn het eerste half jaar ingegaan van ons driejarig jeugdplan. Weliswaar werpt dit nog niet direct vruchten af, dat zal meer tijd nodig hebben. Elke week mogen we ook weer rekenen op de inzet van onze trainers en de samenstelling van het bestuur blijft gelukkig stabiel. Vrijwilligers hebben we nodig en zijn de kern van het succes van onze club. Veel dank voor alle hierboven genoemden. En niet te vergeten Max als chef kok van de nieuwjaarsborrel en Yo Han voor zijn assistentie in deze.

Inmiddels hebben we al twee toernooien achter de rug. De eerste zaterdag van dit jaar was het Kindertafeltennisfeest, ofwel het tafeltennistoernooi voor de groepen 5 t/m 8 van de Zeister basisscholen. Wederom een geslaagd toernooi. De Kameleon viel de eer als 'beste tafeltennisschool van Zeist' te beurt. De prijzen werden dit jaar (en volgens mij voor het eerst) uitgedeeld door wethouder Jansen. Al met al een geslaagd toernooi, welke we deze week gaan evalueren om er volgend jaar een nog leuker toernooi van te maken.

Zondag 21 januari vonden onze clubkampioenschappen plaats. De vraag is vanaf nu, hoeveel keer zal de naam Floris Zur Muhlen op de trofee gaan prijken? Proficiat Floris, je bent een waardig clubkampioen en ambassadeur van ZTTV. Desondanks kijken we terug op een leuk toernooi.

Tot zover een terugblik. Wat staat de komende maanden op de agenda? Ten eerste natuurlijk ons roemruchte Open Zeister Kampioenschappen. Een populair toernooi, welke binnen 24 uur vol zat, daar mogen we trots op zijn.

Daarnaast kunnen we rekenen op een tweetal spannende trajecten. De gemeente Zeist heeft al de eerste sportaccommodaties voor (basis)scholen voorzien van de nieuwe elektronische sloten. Het zal een kwestie van weken zijn, dat ook de buitendeur van Vollenhove wordt voorzien van dit nieuwe systeem. Wat gaat dat betekenen voor ons, zover we de informatie hebben? We krijgen een barcode voor het openen van de deur. Ofwel de fysieke sleutel wordt vervangen door een elektronische. We krijgen vanaf het openen van de buitendeur dan 15 minuten de tijd om de deur van de zaal te openen. De zogenaamde doorlooptijd. Wij hebben met onze kantine een bijzondere situatie, dus de gemeente is nog aan het kijken hoe dat qua toegang geregeld moet worden. Dit nieuwe systeem zal veel vragen oproepen, bij onze leden en ook bij de gemeente. Begrijpelijk bij zo een vernieuwing, we hebben dan ook afgesproken om vooral in het begin veel contact met elkaar te hebben. Het is de insteek van de gemeente om ons zo comfortabel mogelijk te laten sporten en dit systeem niet te gebruiken om elke gehuurde minuut betaald te krijgen. Daarom wil ik vanaf deze plaats alle leden oproepen om bij het bestuur aan te geven, als zaken m.b.t. deze vernieuwing onhandig zijn en / of beter kunnen. Dan kijken wij wat we met de gemeente kunnen regelen.

De gemeente gaat ook beginnen met het traject 'binnensportaccommodatie'. Samen met alle zaalsportverenigingen ofwel binnensporten, wil zij gaan kijken of en hoe zij het huidige aanbod van sportzalen kan verbeteren en vernieuwen. We zullen als vereniging uitgenodigd worden om hier aan deel te nemen en dat gaan we ook zeker doen.

Kortom, genoeg te doen ............

Door: Rens Boer
Ma 05 feb om 19:23 uur
Floris en Ellin soepel naar de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen
Hierbij een kort verslag van de halve finale van de NJM die op zondag 4 februari in Assen werd gespeeld:

Floris staat op de jeugdranglijst ondertussen op een 2e plaats en was het dus eigenlijk aan zijn stand verplicht om de tweedaagse finale (top12 van Nederland) net als de voorgaande jaren te gaan halen. Hij stond in een poule van 6 als eerste geplaatst en moest bij de beste 3 eindigen om door te gaan naar de finale. Na zijn eerste 9 games was het al gelijk duidelijk dat Floris niet van plan was de finale te gaan missen en met 3x 3-0 was hij al zo goed als zeker van een finaleplek. Toen ook de nummer 3 (nr 12 van Nederland) gemakkelijk werd verslagen was alleen de wedstrijd voor plek 1 (tegen de nr7 van Nederland) nog van belang. Deze ging niet vanzelf maar na een 1-2 achterstand en bij 2-2 zelfs een 0-4 en 4-9 achterstand wist Floris goed rustig te blijven en met 12-10 de groepswinst te pakken.

Ellin had het in de kwartfinale zeer goed gedaan waardoor ze nu een relatief makkelijke poule had. Ze is zelf de nr13 van Nederland dus ze zit net op het randje voor de finale (top 12). Ze stond 4e geplaatst in haar poule en de top4 zou zich ook voor de finale plaatsen.
De eerste twee wedstrijden (tegen nr6 en nr9 van Nederland) zat het dicht bij elkaar maar verloor ze met 1-3 en 0-3. Daarna revancheerde ze zich echter goed en wist ze van de nr 1 van de poule (nr 4 van Nederland) te winnen. Dit goede spel nam ze neem naar de ‘belangrijke’ wedstrijden om de top4 te halen en met 2x een soepele 3-0 (tegen de nr16 en nr24) werd de finaleplek veiliggesteld.

Voor Floris de zesde keer en voor Ellin de vijfde keer dat ze achter elkaar in finale staan, een enorm knappe prestatie!!!

De finale zal op 9 en 10 juni gespeeld worden in Panningen.

Door: Erik Leenders
Zo 28 jan om 19:09 uur
Nationale E-meerkampen

Klik op de foto voor de originele grootte
Halve finale Nationale E-Meerkampen.

Vandaag de halve finale gespeeld in Veenendaal bij SKF.
9-kamp op drie tafels, zodat we lekker konden doorspelen.
Ik was 7e geplaatst en heb er 4 van de 8 gewonnen.
Prima resultaat dus.

Door: Jasper Vilé
Ma 22 jan om 20:08 uur
Floris zur Muhlen de nieuwe ZTTV Clubkampioen

Klik op de foto voor de originele grootte
Zondag 21 januari startte om tien uur 's ochtends de clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging ZTTV. In verschillende categorieën kon gestreden worden om het clubkampioenschap, Floris zur Muhlen ging als de grote winnaar naar huis.

Zondag 21 januari startte om tien uur 's ochtends de clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging ZTTV. De kampioenschappen werden volgens het zogenaamde 'Zwitsers systeem' gespeeld onder leiding van competitieleider Martijn Grimme.

Na bijna 10 ronden te hebben gespeeld, startten om 16.00 uur de eerste halver finales. Een uur later stond de 14 jarige en oud Nederlands kampioen bij de jeugd, Floris zur Muhlen, in de finale bij de jeugd tegen aanstormend talent Kasper Marinus. Floris was een maatje te groot en werd clubkampioen bij de jeugd van ZTTV. Even na de jeugdfinale, mocht hij aantreden in de finale bij de senioren tegen oud jeugd- en senioren clubkampioen Rens Boer. Alhoewel de twee laatste games spannend waren, mocht Floris zich clubkampioen 2018 van ZTTV noemen. Daphne Tollenaar (net jeugdlid af) en Elin Nootebos (spelend in de jeugdtop van Nederland) werden clubkampioen in het senioren dubbelspel door Kasper Marinus en Bart van den akker te verslaan. 

De overige categorieën werden de prijzen als volgt verdeeld:

Groep B:
Clubkampioen: Elin Nootebos
Runner-up: Peter Hendriksen

Groep C:
Clubkampioen: Kasper Marinus
Runner-up: Bart van den Akker

Groep D:
Clubkampioen: Maarten Santema
Runner-up: Dion van Leeuwen

In de bijlage een foto met alle kampioenen en een overzicht van alle halve finales en finales.

CK 2018 finales 1

Door: Jasper Vilé
Zo 07 jan om 19:58 uur
De Kameleon beste 'tafeltennisschool'

Klik op de foto voor de originele grootte
Zaterdag 6 januari vond weer het jaarlijkse tafeltennistoernooi voor de basisscholen van Zeist plaats. Gaat Kerkebosch net als de afgelopen 2 jaar weer met de wisselbeker er vandoor?

De Kameleon beste 'tafeltennisschool'

Zaterdag 6 januari vond weer het jaarlijkse tafeltennistoernooi voor de basisscholen van Zeist plaats. Traditioneel wordt dit toernooi op de laatste zaterdag van de kerstvakantie georganiseerd door ZTTV i.s.m. Sportief Zeist. Afgelopen zaterdag speelden ruim 40 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 tegen elkaar voor de individuele prijzen per groep en uiteraard om punten te winnen voor hun school. Veel partijen werden met plezier gespeeld. Maar naarmate de finales dichterbij kwamen, werd de partijen spannender en werd er vaak goed getafeltennist. Uiteindelijk kwam de Kameleon als winnaar uit de bus en mochten zij uit handen van wethouder Jansen de wisselbeker in ontvangst nemen.

De individuele winnaars per groep waren:
Groep 5:
1.Job Koning (Kameleon)
2.Lars van de Veerdonk (Nije Kroost)
Groep 6:
1.Julien Fiscali (Kameleon)
2.Tijn Ekels (Ichtus)
Groep 7:
1.Stan Koning (Kameleon)
2.Stijn Dalhuisen (Kerckebosch)
Groep 8:
1.Sander Holtzer (Kerckebosch)
2.Pieter van Thiel (Ichtus)


Iedereen keek terug op een plezierige en sportieve dag, tot volgend jaar?