Je bent niet ingelogd.

Agenda

Wijs op een item voor meer info.
Klik erop voor de volledige itemweergave.

Nieuws

 

Sommige nieuwsberichten zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd als lid van ZTTV.

Door: Rens Boer
Ma 02 sep om 11:33 uur
Daphne Tollenaar pakt de titel bij de Nederlandse Kampioenschappen D/E 2019!

Klik op de foto voor de originele grootte
Zondag 1 september stond het NK voor de categorieën B, C, D en E op het programma. Namens ZTTV deden Ellin Nootebos en Daphne Tollenaar mee in het enkelspel en ook speelden zij samen de dubbel. Hierbij een verslag van Paul de Jongh:

Het dubbel:
Ellin en Daphne speelden sterk in het dubbel maar helaas werden de eerste twee wedstrijden onfortuinlijk in vijven verloren, waarna in de laatste partij in het dubbel iets meer vrijuit werd gespeeld tegen twee dames die al twee wedstrijden hadden gewonnen. Deze wedstrijd werd ook verloren en daarmee was het dubbeltoernooi voor Ellin en Daphne al voorbij.

Ellin:
Omdat Ellin vorig jaar in de D-categorie kampioen was geworden, mocht zij een poging wagen om hetzelfde resultaat een klasse hoger te bereiken. Ellin speelde mee in de C-categorie en werd hierin overtuigend poulewinnaar. Helaas moest Ellin in een spannende kwartfinale nipt het onderspit delven tegen Wianka van Taverzo. Een pittige tegenstander die al een tijd in de eerste divisie landelijk speelt.

Daphne:
Daphne deed mee in de D-categorie en startte om tien uur in haar poule tegen Iris Brouwers. Iris werd met 11-4, 11-7 en 11-6 relatief makkelijk aan de kant gezet.

Daarna was de tweede wedstrijd tegen Iris Mulderij. Iris Mulderij nam met 8-11 en 4-11 een 0-2 voorsprong, waarna Daphne de derde game met 11-5 wist te pakken. In de vierde game kreeg Iris twee matchpoints, maar Daphne wist de game alsnog met 16-14 naar haar toe te trekken, waarna ze de wedstrijd in de vijfde met 11-8 naar zich toe wist te trekken.

De derde wedstrijd was tegen een oude bekende. Rosanne Brouwer is in meerdere NSM rondes een tegenstander geweest en is een tegenstander waarvan het spel ook goed ligt bij Daphne. Na een 5-11 verlies in de eerste game schakelde Daphne bij en wist met 11-5, 11-3 en 11-6 deze wedstrijd naar zich toe te trekken.

Tot zover alles volgens schema met drie winstpartijen. Omdat de eerste drie in de poule door zouden gaan was plaatsing voor de volgende ronde eigenlijk al een feit.

De vierde wedstrijd was tegen Esther van de Haak. Esther had de eerste drie wedstrijden ook gewonnen en was heel vast in haar eigen spel en Daphne moest dan ook 4-11, 7-11 en 11-13 haar meerdere erkennen in Esther.
De vijfde en laatste poulewedstrijd was tegen Sharon van Zelderen. Ook een tegenstander die Daphne nog wel kent en waar ze het altijd lastig tegen heeft. De eerste game wist Daphne nog te winnen, maar daarna ging het de andere kant op. 11-7, 8-11, 8-11 en 7-11.

Daphne ging als tweede door naar de volgende ronde en mocht in de kwartfinale uitkomen tegen wederom een oude bekende: Tessa Mennen. Daphne en Tessa hebben in de competitie al een keer de degens gekruist, met winst voor Tessa destijds. Nu was het echter anders. In een pittige wedstrijd waarin het heen en weer ging kwam Daphne 1-2 achter in games. Ze wist deze achterstand toch nog om te draaien naar winst. Mentaal sterk en geconcentreerd pakte Daphne de wedstrijd met 9-11, 11-7, 8-11, 11-6 en 11-5.

De halve finale werd een wedstrijd tegen Myrna van Haastrecht die haar poule als winnaar was doorgekomen en zodoende de kwartfinale mocht overslaan en direct in de halve finale stond. Ook dit werd een pittige wedstrijd die ook weer na een 1-2 achterstand vakkundig over de streep werd getrokken. 5-11, 11-4, 6-11, 11-9 en 11-7.

In de finale moest Daphne wederom aantreden tegen Esther van de Haak die de hele dag nog geen nederlaag had hoeven slikken en in de poule al met 3-0 van haar had gewonnen. Daphne ging echter getergd en met overtuiging achter de tafel staan en pakte vanaf de eerste bal het heft in handen en liet niet meer los. Na een nagenoeg foutloze finale mocht Daphne zich met een 11-7, 11-5 en 11-8 overwinning Nederlands Kampioen Dames-D noemen. Door het bereiken van de finale had Daphne ook al de C-licentie gepakt.

Een lange dag leverde dus voor ZTTV een kwartfinale op in de C-categorie en een Nederlands Kampioen in de D-categorie. Twee prima prestaties als je nagaat dat er maar twee spelers namens ZTTV meededen.

Door: Jasper Vilé
Ma 24 jun om 20:14 uur
Nicky voor de 7de keer Nederlands Kampioen Showdown!

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen weekeinde werden de Nederlandse kampioenschappen gehouden. Nicky was al zesvoudig kampioen. Bijzonder dit jaar, was dat ze uitkwam voor ZTTV Showdown. En zo hebben we een Nederlands kampioene in ons midden en daar zijn we trots op!

Afgelopen zaterdag 22 juni werden in Amsterdam de Nederlandse kampioenschappen Showdown gehouden. Sinds september vorig jaar is Showdown een onderdeel van de Zeister Tafeltennisvereniging (ZTTV) en staat ook wel bekend als tafeltennis voor blinden en slechtzienden. Op het Nederlands Kampioenschap Showdown worden de beste 12 heren en dames vanuit verschillende verenigingen op basis van ranking uitgenodigd. 

Alhoewel deelname nog onzeker was vanwege een blessure aan d'r hand, kwam dit jaar Nicky Corstanje voor het eerst uit voor ZTTV Showdown. Nicky was al zesvoudig Nederlands Kampioen, waarmee ze torenhoog favoriet was. Ze werd door speelsters uit het hele land uitgedaagd, maar maakte door het behalen van een finaleplek haar reputatie waar. In tegenstelling tot andere jaren, trof ze dit jaar een nieuw gezicht aan in de finale. De tegenstander van Showdown Bonbini uit Wehl, dwong Nicky om tot het uiterste te gaan. Met de juiste techniek en haar ervaring, wist Nicky toch een derde en beslissende set te voorkomen. 

Vanuit ZTTV zijn wij zeer trots op Nicky met haar zevende Nederlandse titel bij de dames. Dit betekent ook een ticket voor de wereld kampioenschappen . Deze worden gehouden van 30 september 2019 tot 6 oktober 2019 in Italië Sardinië

Door: Erik Leenders
Di 14 mei om 13:11 uur
Duotoernooi 2019

Klik op de foto voor de originele grootte
Zaterdag 11 mei is voor de 2e maal het duotoernooi gehouden.
Ditmaal zelfs met twee ZTTV-teams: Daphne + Paul en Bart + Erik.

Er wordt gespeeld in teams van 2 personen, 2 games tot de 11, geen twee punten verschil en het aantal punten telt.
Dit zorgt ervoor, dat je veel verschillende tegenstanders treft.

Maar het feit dat het aantal punten telt, maakt alles ook weer net een beetje anders. Als je in een competitiewedstrijd in de 5e game met 12-10 verliest is het toch wat frustrerend, want het volle punt gaat naar de winnaar en de verliezer heeft niets.
Met het tellen van punten wordt wel rekening gehouden met hoe groot (of klein) het verlies was.

Dit leidde tot een toernooi, dat tot de laatste ronde spannend was.
Winnaars met 603 punten zijn Anton Klaassen en Geert van Oss.
Tweede met 601 punten zijn geworden Theo Scholtens en Wilco Roes.

Door: Erik Leenders
Ma 05 nov om 14:53 uur
Rijnsoevertoernooi in Katwijk: een geslaagde tafeltennisdag.

Klik op de foto voor de originele grootte
Een mooie tafeltennisdag met maar liefst vier (oud) ZTTV-ers

Katwijk is net iets minder dan een uur rijden hiervandaan en omdat ze om 10.00 uur beginnen is dat dus prima te doen.
Er volgde 's ochtends wel een onaangename verrassing: ik moest het ijs van de autoruiten krabben.
Ik had de auto voor het laatst een paar weken geleden gebruikt voor een fietstocht over de Veluwe en nu stond ik slechts enkele weken later ijs te krabben.

Rijnsoever heeft een mooie zaal, die geheel ondergronds is. Ze ligt onder de tribune van een groot sportcomplex.
In de bijgaande foto's zie je ook een fraai beeld van de 11 (!) tafels op een rij.
Tot ongeveer halverwege is het open, gescheiden met een glaswand van de kantine, zodat de tafels goed zichtbaar zijn.
Als er ooit nieuwbouw van een sportcomplex in Zeist komt, is zoiets ook ideaal voor ons.

Ik was niet de enige ZTTV-er. Ook Daphne en Paul waren er, zodat we elkaar konden aanmoedigen en coachen.
Verder was er ook een oud-ZTTV-er: Annelies Mannak.
Dat was verrassend, want zij woont in Enschede, precies aan de andere kant van Nederland.
De zaterdag ervoor had ze echter 's avonds een competitiewedstrijd (tegen Coco), dus ze besloot om ter plekke te overnachten en een toernooi Katwijk mee te pikken.

De eerste wedstrijd speelde ik tegen Kevin Waalboer. Ik kom hem al enige jaren tegen op verschillende toernooien in het westen. Meestal win ik wel, zij het met enige moeite.
Ditmaal ging het echter wel heel moeizaam. Aanvalsballen lukten net niet en hij had veel terug. Het zag er steeds beter voor hem uit, maar ik wist net op tijd het tij te keren en worstelde me langzaam terug om met 11-9 in de 5e game te winnen.

De tweede wedstrijd tegen Rob Devilee ging wat makkelijker in drie games.
De start was voor ZTTV toch al goed, want na twee ronden stonden alle ZTTV-ers nog op 100%.

De derde wedstrijd tegen Annika Mars was echter een drama.
Op de forehand had ze dood of anti rubber en op de backhand noppen. Dat haalde de snelheid uit iedere rally en was heel moeilijk spelen.
De eerste twee games gingen dan ook vrij kansloos verloren.
In de derde game kon ik het net houden en won ik met 11-9.
Maar in de vierde game ging het weer moeizaam en moest ik een paar keer een matchpoint wegwerken, totdat ik met 16-14 won.
Dat was, zeker ook door enige frustatie bij haar, een keerpunt en de vijfde game won ik met 11-6.

De vierde wedstrijd was tegen Annelies. We waren beiden tot dan toe ongeslagen. Er gingen er twee door in de poule, dus de winnaar zou doorgaan, de anders moest er nog voor knokken.
Het werd een spannende wedstrijd waarin we beiden lekker open aanvalsspel konden spelen.
Na een game winst en verlies en maar net de derde game, werd de vierde erg spannend. Ik won deze met 15-13.

Annelies moest vervolgens spelen tegen John Smith, de nummer 1 geplaatste.
Ze wist die echter knap te winnen, zodat mijn wedstrijd tegen John op papier een formaliteit was.
Ik wilde hem natuurlijk wel graag winnen :)
Ook tegen John heb ik vaker gespeeld en de laatste keer had ik van hem verloren.
Het werd zoals verwacht een spannende partij over de volle vijf games, die ik uiteindelijk won, zodat ik ongeslagen poulewinnaar was.

Datzelfde kunststukje haalde Daphne uit: ook ongeslagen poulewinnaar.
Ze kreeg het beslist niet kado en het had moeilijk tegen sommige tegenstanders.
Aanmoedigingen en coaching van Paul en mij hielpen haar op de cruciale momenten om toch de wedstijd te winnen.

Paul zelf had diverse spannende partijen, maar moest ook wat verliespartijen incasseren, zodat hij niet door was naar de halve finale.

Mijn halve finale ging tegen Jan Peter Leentfaar en had een vreemd verloop.
Ik kwam in de eerste game ruim voor, hij kwam weer helemaal bij en ik won hem net.
De tweede game kwam ik ook ruim voor, hij kwam weer helemaal bij en ik verloor hem net.
De derde game ging gelijk op en verloor ik. Grrr.
Ik begon zo langzamerhand de vele vijf-gamers van de dag te voelen, zeker omdat ik nog niet helemaal fit was.
Met een laatste krachtsinspanning lukte het me echter om de vierde en vervolgens ook de vijfde game te winnen: ik stond in de finale.

Rust was me echter niet gegund, want de finales moesten direct gespeeld worden voor alle klassen tegelijk.
Ik kwam tegenover Erik Ettema, een speler van ongeveer mijn speelsterkte.
Het was echter de derde partij op rij en ik kon de snelheid net niet meer waarmaken. De partij ging verloren in drie games.

Daphne en Annelies hadden winst en verlies in hun voortgang omgedraaid. Ze verloren beiden de halve finale, maar wonnen de kleine finale om de derde plaats.
Per saldo hadden we dus 1 2e prijs en 2 3e prijzen, niet slecht.

Na de groepsfoto met alle prijswinnaars maakte iemand ook een foto met ons vieren ter afsluiting van een mooie dag tafeltennis.

Foto's