Je bent niet ingelogd.

Agenda

Wijs op een item voor meer info.
Klik erop voor de volledige itemweergave.
Vrijdag 06 september
ZTTV ALV 2019

Nieuws

 

Sommige nieuwsberichten zijn alleen zichtbaar als je bent ingelogd als lid van ZTTV.

Door: Rens Boer
Ma 18 feb om 14:24 uur
Ellin maakt favorietenrol waar en wint B-toernooi in Soest!

Klik op de foto voor de originele grootte
Afgelopen zondag vertrokken Ellin, Kasper en ondergetekende naar het B-jeugdranglijsttoernooi van Soest. Hierbij een verslag van de dag:

Jaarlijks worden er drie B-toernooien gehouden. Spelers die een B licentie hebben (ongeveer de nr. 26-100 van NL bij de jongens en nr. 21-60 van NL bij de meisjes) kunnen, als ze dit toernooi winnen, een A licentie verdienen.

Kasper staat 43e op de B-ranglijst en had dus een zware poule. Met twee landelijk A spelers was doorgaan naar de knock-outfase (nr 1 en 2 door) vooraf al behoorlijk lastig. Helaas speelde Kasper niet echt lekker en verloor hij (weliswaar heel veel games nipt) alle wedstrijden in de poule en eindigde daarmee op een 5e plaats.

Ellin had een beduidend makkelijkere poulefase. Ze staat 4e op de B-ranglijst en met vier gemakkelijke overwinningen in de poule tegen oa de nr7 was een plek bij de laatste 8 al veiliggesteld. De laatste wedstrijd in de poule was dus voor de groepswinst tegen een meisje die net als Ellin alles had gewonnen en ook in de 2e klasse senioren uitkomt. Ellin nam redelijk gemakkelijk een 2-0 voorsprong maar daarna wist haar tegenstander het zeer knap om te draaien en twee behoorlijk dikke games werden verloren. De laatste game herpakte Ellin zich echter goed en met 11-5 werd een plek bij de laatste 4 (bye in de kwartfinale) veiliggesteld.

In de halve finale mocht Ellin tegen de nr2 van de B-ranglijst. Ellin begon weer uitstekend en wist de eerste 2 games overtuigend te winnen. Toen er echter twee games nipt naar haar tegenstander gingen en ook de andere halve finales al waren geëindigd waren alle ogen op de laatste game gericht. Ellin liet zich echter niet afgeleiden en wist de gehele game een kleine marge te behouden en met 11-8 was de finaleplaats binnen!

In de finale mocht Ellin tegen de nr8 van de ranglijst die een zeer goede dag had en al een aantal hoger geplaatste speelsters had verslagen. Ellin speelde echter weer heel geconcentreerd en ondanks een kleine achterstand in de eerste game wist ze deze toch met 12-10 te winnen. De tweede game was ook zeer spannend maar ook die ging nipt naar Ellin (11-9). De laatste game was de tegenstand gebroken en wist Ellin met 11-3 de finale te winnen! Hierdoor heeft ze weer (net als de afgelopen 5 jaar) een A-licentie en mag ze zich de komende 3 jaar meten met de beste 20 meisjes in oudste leeftijdscategorie (tot 18).

Door: Jasper Vilé
Di 12 feb om 20:50 uur
Een goed begin, is het ...

Klik op de foto voor de originele grootte
2019 is alweer ruim een maand onderweg en toch is binnen de vereniging alweer het nodige gebeurd. Tijd om iedereen weer op de hoogte te stellen.

Dinsdag 8 januari trapten we de tweede helft van het seizoen af met het vieren van ons 45 jarig jubileum. Naast de koffie, ZTTV-taart en de gebruikelijke borrel ook de turboladdercompetitie en aanwezigheid van Game 11. Een leuke avond, zo werd veel gehoord op de avond zelf, waar veel potjes gespeeld konden worden tegen veel verschillende tegenstanders.

De zaterdag daarna mochten we zo een 50 basisscholieren verwelkomen voor het tafeltennistoernooi voor de basisscholen van Zeist. Werkelijk weer een feest om te zien hoe alle kinderen met veel plezier voor lange tijd zich vermaken achter de tafel. En met een zeer geslaagde primeur, de eerste rondje-om-de-tafel-kampioenschappen van Zeist.

Zondag 27 januari de clubkampioenschappen, waarbij Rens clubkampioen werd. Gefeliciteerd Rens en uiteraard ook proficiat voor de andere waardige kampioenen. Voor de eerste keer dit jaar ook een aparte poule voor onze 55-plussers.

Drie evenementen in één maand, niet slecht. Maar dit kan natuurlijk niet zonder alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om dit soort leuke evenementen op de kaart te zetten. Hartelijk dank allemaal!

Hans (Mulder) en ik zijn eind januari naar het Sportcafé geweest. Het Sportcafé wordt georganiseerd door Sportief Zeist en behandelt allerhande onderwerpen, die spelen binnen de meeste sportverenigingen. Dit keer waren de onderwerpen: het maatschappelijk belang van verenigingen, leden werven en behouden en social media. Het Sportcafé was druk bezocht en ook wel één van de leukste Sportcafé's van de afgelopen jaren. Ga naar http://prezi.com/epklg18o5rlh/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share voor de presentatie over het gebruik van social media. Helaas is de andere presentatie te groot om op deze site te delen.

Wat ook positief is, dat nieuwe leden blijven binnendruppelen. Het lijkt wel of alle investeringen die we gedaan hebben om onze club meer bekendheid te geven haar vruchten beginnen af te werpen. Laten we dit vol houden.

Showdown heeft inmiddels een ledenstop, wat een mooi begin! Leuk te melden is dat een bekende van Marko (Molenaar) gevolgd wordt door het televisieprogramma 'Je zal het maar hebben'. Vandaag zijn opnamen gemaakt bij ons op de club. Dat is goed geregeld en weer mooie reclame.

Wat natuurlijk niet mooi is, maar wel zeer begrijpelijk, is het vertrek van Martijn (Grimme) uit het bestuur. Aan de andere kant heeft dit ook wel weer wat moois, na ruim 17 bestuursjaren er uit stappen. Wat een prestatie en verbondenheid aan de club, chapeau! Martijn, veel en veel dank voor je inzet in het bestuur. Je ervaring heeft het relatief jonge bestuur in het zadel geholpen en in de discussies hield je ons allen altijd scherp.

Kortom, we hebben een voortvarende start gemaakt!

Maar we hebben nog een deel van het seizoen te gaan. Nog even, 10 maart, en de Open Zeister Kampioenschappen staan voor de deur. Dit toernooi is alweer nagenoeg 'uitverkocht', super.

Vanuit het bestuur pakken we de draad weer op, voor zover we niet al gedaan hebben, en verwachten we op de kortere termijn de eerste resultaten van de inventarisatieronde betreffende de herverdeling van de binnensportaccommodaties. We gaan lekker door in lijn hoe we dit jaar gestart zijn.Door: Hans Mulder
Di 29 jan om 09:55 uur
Kasper Marinus (jeugd) en Rens Boer (senioren) clubkampioenen 2019!

Klik op de foto voor de originele grootte
Op zondag 27 januari hebben 22 ZTTVers gestreden voor de clubkampioenschappen van 2019. Hierbij een kort verslag van elke klasse:

Zoals gebruikelijk bij de clubkampioenschappen werden alle spelers in één grote poule ingedeeld en bepaalde het Zwitserssysteem de wedstrijden per ronde. Uiteindelijk zijn er 10 ‘poulewedstrijden’ gespeeld waarbij Rens ongeslagen wist te blijven. De jeugdspelers (Ellin en Kasper) wisten knap de rest van de senioren voor te blijven door respectievelijk 2e en 3e te worden. Erik lukte het als enige om zijn ingeschaalde klasse (B) te overtreffen en plaatste zich als 4e voor de A categorie. De halve finales zagen er rond 16:00 als volgt uit:

D-categorie:
Maarten (16e) won van Machiel (13e).
Theo (14e) won van Clara (15e).
Maarten won uiteindelijk de finale van Theo en pakte daarmee de eerste prijs de D-klasse!

C-categorie:
Robert (9e) won van Gilbert (12e).
Job (10e) won van Ronald (11e).
Robert won de finale van Job en won daardoor de C-klasse!

B-categorie:
Erik (4e) won van Yo Han (8e)
Daphne (6e) won van Bart (7e)
Erik won de finale van Daphne en daardoor de eerste prijs in de B-klasse!

In de middag werd er ook nog een poule gespeeld speciaal voor de 55+ leden. Hieraan deden 5 leden mee en met 4 overwinning kroonde Dick Bloem zich tot clubkampioen 55+ 2019. Wilbert Voskens (2e) en Henk Jan Wijnveld (3e) behaalden ook een mooie prijsje door hun podiumplek.

Naast het enkelspel werd er ook gestreden voor de dubbelkampioenschappen van 2019. Zes dubbels hadden zich ingeschreven. Ondanks een verrassende verliespartij tegen Robert/Job wisten Ellin/Daphne net als vorig jaar de finale te halen (toen wonnen ze). Paul/Rens wisten dankzij een overwinning op Kasper/Bart ook de finale te bereiken. In de finale lukten het Paul/Rens om revanche te nemen op hun eerdere verliespartij tegen Ellin/Daphne en werd met 3-1 gewonnen!

De jeugdfinale stond vooraf al vast en ondanks een overwinning van Ellin in de grote poule wist Kasper de finale van de jeugd te winnen! Hierdoor werd hij voor de eerste keer clubkampioen van ZTTV!

De halve finale van de algemene klasse ging tussen Kasper en Ellin (Kasper won) en Rens en Erik (Rens won). De finale werd uiteindelijk met 10-12, 11-6, 11-5 en 11-4 een overwinning voor Rens.

Dankzij de lekkere soep van de vrouw van Peter, de bardienst van Hans, de organisatie van Martijn, de inkopen van Rick en de andere vrijwilligers die ik vast vergeet, was het weer een mooie dag. Bedankt allemaal en tot volgend jaar!

Op de foto de bekerwinnaars van de CK van 2019: Ellin Nootebos, Maarten Santema, Daphne Tollenaar, Erik Leenders, Paul de Jongh, Rens Boer (Alg.clubkampioen), Kasper Marinus, Robert Wesdijk en Theo Rem.

Door: Jasper Vilé
Ma 21 jan om 20:24 uur

Klik op de foto voor de originele grootte
Zaterdagochtend 12 januari stonden ruim 40 kinderen van de groepen 4 t/m 8 van de basisscholen van Zeist te trappelen om te strijden voor de titel: 'Beste tafeltennisschool van Zeist'. Wat een topdag was het weer, met mooie winnaars.

Zaterdagochtend stonden ruim 40 kinderen van de groepen 4 t/m 8 van de basisscholen van Zeist te trappelen om te strijden voor de titel: 'Beste tafeltennisschool van Zeist'. Het ging niet alleen om de strijd, zeker ook om lekker en sportief te tafeltennissen. Na de nodige rondes gespeeld te hebben, werd in de middag voor de eerste keer het Zeister rondje-om-de-tafel-kampioenschap gehouden. Uiteindelijk zijn Job Koning (De Kameleon, in de categorie: groep 5 en 6) en Oliver de Knikker (Het Spoor, in de categorie: goep 7 en 8) de eerste kampioenen rondje-om-de-tafel van Zeist geworden.

De kinderen waren nog lang niet uitgespeeld en gingen vrolijk door. Rond vier uur begonnen de finales. Daar zaten mooie finales bij en werden mooie punten gemaakt. De finales leverden de volgende winnaars op: Jonas Booster (groep 5, het Spoor), Job Koning (groep 6, de Kameleon), Friso van Thiel (groep 7, Ichthus) en Stan Koning (groep 8, De Kameleon). Maar wie is nu de beste tafelttennisschool van Zeist in 2019? Deze titel ging net als vorig naar de Kameleon. Gefeliciteerd! De dag verliep weer sportief en gezellig.

Het is altijd een feest om dit toernooi te organiseren en te zien dat zoveel kinderen plezier met elkaar hebben. Met dank aan de organisatie! Wat een topdag was het weer, met mooie winnaars.

Door: Erik Leenders
Ma 05 nov om 14:53 uur
Rijnsoevertoernooi in Katwijk: een geslaagde tafeltennisdag.

Klik op de foto voor de originele grootte
Een mooie tafeltennisdag met maar liefst vier (oud) ZTTV-ers

Katwijk is net iets minder dan een uur rijden hiervandaan en omdat ze om 10.00 uur beginnen is dat dus prima te doen.
Er volgde 's ochtends wel een onaangename verrassing: ik moest het ijs van de autoruiten krabben.
Ik had de auto voor het laatst een paar weken geleden gebruikt voor een fietstocht over de Veluwe en nu stond ik slechts enkele weken later ijs te krabben.

Rijnsoever heeft een mooie zaal, die geheel ondergronds is. Ze ligt onder de tribune van een groot sportcomplex.
In de bijgaande foto's zie je ook een fraai beeld van de 11 (!) tafels op een rij.
Tot ongeveer halverwege is het open, gescheiden met een glaswand van de kantine, zodat de tafels goed zichtbaar zijn.
Als er ooit nieuwbouw van een sportcomplex in Zeist komt, is zoiets ook ideaal voor ons.

Ik was niet de enige ZTTV-er. Ook Daphne en Paul waren er, zodat we elkaar konden aanmoedigen en coachen.
Verder was er ook een oud-ZTTV-er: Annelies Mannak.
Dat was verrassend, want zij woont in Enschede, precies aan de andere kant van Nederland.
De zaterdag ervoor had ze echter 's avonds een competitiewedstrijd (tegen Coco), dus ze besloot om ter plekke te overnachten en een toernooi Katwijk mee te pikken.

De eerste wedstrijd speelde ik tegen Kevin Waalboer. Ik kom hem al enige jaren tegen op verschillende toernooien in het westen. Meestal win ik wel, zij het met enige moeite.
Ditmaal ging het echter wel heel moeizaam. Aanvalsballen lukten net niet en hij had veel terug. Het zag er steeds beter voor hem uit, maar ik wist net op tijd het tij te keren en worstelde me langzaam terug om met 11-9 in de 5e game te winnen.

De tweede wedstrijd tegen Rob Devilee ging wat makkelijker in drie games.
De start was voor ZTTV toch al goed, want na twee ronden stonden alle ZTTV-ers nog op 100%.

De derde wedstrijd tegen Annika Mars was echter een drama.
Op de forehand had ze dood of anti rubber en op de backhand noppen. Dat haalde de snelheid uit iedere rally en was heel moeilijk spelen.
De eerste twee games gingen dan ook vrij kansloos verloren.
In de derde game kon ik het net houden en won ik met 11-9.
Maar in de vierde game ging het weer moeizaam en moest ik een paar keer een matchpoint wegwerken, totdat ik met 16-14 won.
Dat was, zeker ook door enige frustatie bij haar, een keerpunt en de vijfde game won ik met 11-6.

De vierde wedstrijd was tegen Annelies. We waren beiden tot dan toe ongeslagen. Er gingen er twee door in de poule, dus de winnaar zou doorgaan, de anders moest er nog voor knokken.
Het werd een spannende wedstrijd waarin we beiden lekker open aanvalsspel konden spelen.
Na een game winst en verlies en maar net de derde game, werd de vierde erg spannend. Ik won deze met 15-13.

Annelies moest vervolgens spelen tegen John Smith, de nummer 1 geplaatste.
Ze wist die echter knap te winnen, zodat mijn wedstrijd tegen John op papier een formaliteit was.
Ik wilde hem natuurlijk wel graag winnen :)
Ook tegen John heb ik vaker gespeeld en de laatste keer had ik van hem verloren.
Het werd zoals verwacht een spannende partij over de volle vijf games, die ik uiteindelijk won, zodat ik ongeslagen poulewinnaar was.

Datzelfde kunststukje haalde Daphne uit: ook ongeslagen poulewinnaar.
Ze kreeg het beslist niet kado en het had moeilijk tegen sommige tegenstanders.
Aanmoedigingen en coaching van Paul en mij hielpen haar op de cruciale momenten om toch de wedstijd te winnen.

Paul zelf had diverse spannende partijen, maar moest ook wat verliespartijen incasseren, zodat hij niet door was naar de halve finale.

Mijn halve finale ging tegen Jan Peter Leentfaar en had een vreemd verloop.
Ik kwam in de eerste game ruim voor, hij kwam weer helemaal bij en ik won hem net.
De tweede game kwam ik ook ruim voor, hij kwam weer helemaal bij en ik verloor hem net.
De derde game ging gelijk op en verloor ik. Grrr.
Ik begon zo langzamerhand de vele vijf-gamers van de dag te voelen, zeker omdat ik nog niet helemaal fit was.
Met een laatste krachtsinspanning lukte het me echter om de vierde en vervolgens ook de vijfde game te winnen: ik stond in de finale.

Rust was me echter niet gegund, want de finales moesten direct gespeeld worden voor alle klassen tegelijk.
Ik kwam tegenover Erik Ettema, een speler van ongeveer mijn speelsterkte.
Het was echter de derde partij op rij en ik kon de snelheid net niet meer waarmaken. De partij ging verloren in drie games.

Daphne en Annelies hadden winst en verlies in hun voortgang omgedraaid. Ze verloren beiden de halve finale, maar wonnen de kleine finale om de derde plaats.
Per saldo hadden we dus 1 2e prijs en 2 3e prijzen, niet slecht.

Na de groepsfoto met alle prijswinnaars maakte iemand ook een foto met ons vieren ter afsluiting van een mooie dag tafeltennis.

Foto's

Door: Erik Leenders
Zo 03 jun om 15:55 uur
Duotoernooi in Hilversum

Klik op de foto voor de originele grootte
Een toernooi met een hele nieuwe opzet zorgde voor een geslaagde dag vol tafeltennis.

Begin dit jaar deden Willem en ik mee aan een duotoernooi bij ttv Unicum in Geldrop.
Een prima toernooi waar je als team speelt twee tegen twee.

Tijdens de lange terugreis bespraken we hoe je de toernooi-opzet zou kunnen verbeteren.
We hadden ervaring met het Zwitsers Systeem en het systeem van Piet Verwoert met een vast aantal games en een maximum aantal punten per game.
Totdat Willem, altijd voortvarend in dat soort dingen, zei: "Waarom doen we het niet eens?".

We zetten een toernooi op met al deze ideeën en vragen aan Hilversum of we daar hun zalen kunnen huren, zodat we voldoende ruimte hebben.
Willem nam contact op met Hilversum en zij vonden het prima om hun zalen te verhuren voor een toernooi.
Ik werkte de technische details uit en we hadden een nieuw toernooi.

Op 2 juni was het zover, het eerste duotoernooi bij Hilversum.
18 teams hadden zich ingeschreven, dus dat kon een mooie dag worden.

De snelweg tussen Utrecht en Hilversum bleek helaas afgezet, zodat we met enige vertraging aankwamen. Een probleem dat ook vele spelers zouden ondervinden.
In Hilversum zelf was alles prima in orde. De zaal was gereed, de bar was bezet, er was een projectoraansluiting voor onze computer en er was zelfs een microfoon.
Na een korte uitleg kon het toernooi beginnen.

Het systeem beviel prima. De teamwedstrijden werden gespeeld in vier enkels van twee games tot de 11 en daarna de dubbel.
Dat betekende dus veel spelen en af en toe een korte pauze als je teamgenoot de enkel speelde.
De opzet was zo, dat alle wedstrijden ongeveer tegelijk klaar waren, zodat direct een nieuwe ronde bepaald kon worden.

Op die manier konden we maar liefst zeven ronden spelen en had iedere speler dus veertien verschillende tegenstanders gehad.
Het was dan ook een gezellig toernooi, zoals ook wel blijkt uit de
foto's.

Na een wat moeizame start hadden Rens en ik ons voorgenomen om te proberen boven de 100 punten gemiddeld te eindigen.
En dat is netjes gelukt. Dat gemiddelde was ook goed voor de 1e plaats met 710 punten.
De 2e plaats was voor Anton en Geert, 23 punten achter ons. Dat was precies ook het verschil in de onderlinge strijd.

Een geslaagd toernooi met een dag vol tafeltennis, voor herhaling vatbaar.

Door: Erik Leenders
Zo 27 mei om 13:44 uur
Gisteren voor de 2e keer dit jaar de OZK gespeeld.

Klik op de foto voor de originele grootte

Echter de 1e keer stond de Z voor Zeist en gisteren was het Zwijndrecht.
Een mooie grote hal met 20 tafels en alle deelnemers waren verdeeld in drie groepen A, B en C.

Ik zat in groep B in een poule van zes (de ratings heb ik er na afloop bijgezocht):

Thorsten Esajas, 1360
Erik Leenders, 1314
John Smidt, 1272
Krijn Rodenburg, 1207
Michelle van der Spek, 1162
Paul Scheffe, 1087

Het was zeer warm in de zaal, dus er werd veel gebruik gemaakt van handdoeken en flesjes water.
Een slimmerik had zelfs een koelbox meegenomen !

In de poule had ik, vreemd genoeg, met Paul de meeste moeite. Totaal dood rubber. Hij vertelde me na afloop dat hij het batje bij de Lidl had gekocht. Tja, dat kom ik in de hoofdklasse niet tegen.
Daarnaast bleek Thorsten toch wat te lastig. Effectvolle services en scherpe aanvallen maakten mij kansloos: 0-3.

Aangezien Thorsten verloor van John, eindigden we met zijn drieën op de 1e t/m 3e plaats.
Omdat de beste drie doorgingen naar de hoofdronde boeide me de precieze stand niet zo en ik ben waarschijnlijk 2e of 3e geworden.

Omdat ik geen eerste was, was er eerst nog een tussenronde tegen Laurens Langeveld, 1423.
Er zat echter een pauze van ruim een uur tusen de poule en de tussenronde, dus ik kon even bijkomen van de hitte.
Dat pakte goed uit, want ik won de partij.

In de 8e finale speelde ik dan tegen een poulewinnaar: Wouter Kalshoven, 1348.
Dat was te merken. Een lastige partij, maar ik won hem wel.

In de kwartfinale was Wilfred Oosterom, 1386, de tegenstander. Een sterke linkshandige speler, waarbij de partij een vreemd verloop had.
In de 4e game kwam ik met 8-0 achter ! Na nog wat tegensputteren via 10-3 verloor ik de game met 11-6.
In de 5e game kwam ik zelf met 5-0 voor en ging bij de wissel gewoon door.
Uiteindelijk won ik de game met 11-0 tot frustratie van Wilfred, die na zijn 8-0 van de vorige game iets anders verwacht had.

In de halve finale kwam ik Kevin Waalboer, 1219, tegen. Ik had al vaker tegen hem gespeeld op toernooien in Zuid-Holland, o.a. in Katwijk.
Altijd een lastige speler, maar meestal win ik wel van hem en zo ook deze keer.

Dus stond ik in de finale en kwam daar Thorsten weer tegen, de enige waarvan ik die dag verloren had.
Ik was goed geconcentreerd en wilde revanche, terwijl hij er na zijn overwinning in de poule iets te makkelijk over dacht.
Die combinatie maakte dat ik de 1e game won.
Wakker geschud werd de 2e game een stuk spannender en hij won deze met 11-9.
Vervolgens ontstond er een mooie strijd waarbij we beiden graag wilden winnen.
Met 11-8 en 11-9 viel het telkens net mijn kant op, zodat ik kampioen van Zwijndrecht 2018 ben, B-groep.